AANGENAAM KENNIS TE MAKEN!

Met wie reis je?

Een reis boek je niet zomaar, je wilt eerst wel eens weten wie de mensen zijn die jouw reis organiseren en wie je dan ontmoet…

Wij zijn Carlos en Anita, sinds 2007 een stel én allebei liefhebbers van wandelen, reizen, huizen opknappen én eerlijk en heerlijk eten met veel groenten uit eigen moestuin of geoogst uit de natuur. In 2015 ontdekten we het prachtige landschap van de Pyreneeën in Aragón. De ruigheid, de vaak zonovergoten uitzichten, samen met de rust en stilte blijven ons betoveren! Aan de voet van de Pyreneeën heerst nog volop rust en is er volop ruimte: er wonen 5 tot 12 mensen per Km2. Om je een idee te geven: de provincie Aragón is net zo groot als Nederland maar heeft slechts 1,3 miljoen inwoners.

In onze diepgaande verliefdheid op het gebied blijven we nieuwe wandelavonturen ontdekken en ontwikkelen. We gunnen veel meer mensen de kans om dit bijzondere gebied te beleven. Een gebied vol met zintuiglijke contrasten. En omdat we het geweldig vinden om met anderen samen te wandelen, te eten en te genieten organiseren we groepsreizen en Reizen op Maat. Beide typen reisaanbod zijn kleinschalig. Dat geeft korte lijnen, geen tussenpersonen en houdt het lekker overzichtelijk. Wij doen er alles aan om jou een fijne wandelvakantie te bezorgen. Daarin staan veiligheid, betrouwbaarheid, humor, gastvrijheid, lekker eten en een relaxte sfeer met gelijkgestemden voorop. Dat is wat wij je willen bieden met onze geheel verzorgde, actieve en comfortabele arrangementen. 

We kiezen er bewust voor om ‘op kleine schaal’ te werken, een kleinschalig aanbod, groepen van maximaal 6 personen en reizen op maat voor maximaal 4 personen. Persoonlijk en met aandacht voor jouw capaciteiten en interesses, dat vinden we belangrijk.

In de ontwikkeling en uitvoering van onze kleinschalige reizen respecteren we de natuur en cultuur. Wij spreken vloeiend Spaans en hebben een warm hart voor lokale mensen en ondernemers die bijdragen aan onze reizen. Sinds 2017 hebben we een huis in Torres del Obispo in stijl gerenoveerd. Vanuit dit huis starten veel van onze wandelingen van onze Reizen op Maat. Hier vind je er meer over.  Wij hebben warme contacten in het dorp en voelen ons er helemaal thuis. Zo werken we o.a. met vrienden uit het dorp aan de restauratie van een oud wandelpad aan de rand van ons dorp.

Spreekt dit je aan en wil je  met ons kennis maken ? Bel ons op 06 23399574 voor een kennismaking

ONZE MOTIEVEN

Waarom opladen?

RECARGO is Spaans en betekent: ik laad op. Ieder mens heeft het nodig: tijdig de balans herstellen tussen werk en privé, balans voor hoofd en lijf. Reizen met een lichamelijke inspanning als wandelen levert naar onze overtuiging een prettig contrast tegenover het vooral met je hoofd bezig zijn. Niks heerlijker toch dan opladen met  zuurstof voor hart en ziel in moeder natuur. Wij willen je zintuigen graag weer allemaal aanzetten ook als je eraan toe bent om nu eens jezelf tijdig op te laden in plaats van alleen je mobiel….  

We geloven dat een beetje ‘afzien’ in de natuur je helpt om je veerkracht te vinden en te voeden. De ruimte en energie in en om het dorp Juseu ondersteunen je om uit je hoofd en meer bij je hart en gevoel te komen. In onze visie schept het beleven van ruimte buiten, ruimte van binnen. Hart en hoofd meer in balans. Dat gunnen we je met een reis van Recargo.

Zintuigen prikkelen

Je ervaart in onze reizen echte natuur met een evenwichtig programma van ontspanning door inspanning, waarin al je zintuigen worden geprikkeld: horen, zien, proeven, ruiken, voelen, evenwicht. Er is ruimte, stilte en vrije natuur te ervaren met rondcirkelende gieren, mediterrane geuren en kleuren, de Melkweg en panorama’s van wel 150 km breed op de Pyreneeën. We proeven lokale producten zoals rosa tomaten, Somontano wijnen, in de bergen gerijpte kaas en eerlijke ham. Je voelt zon op je huid en de meridianen in je lijf met een ontspannende massage. En we hebben krachtige yoga tips die ook bijdragen aan evenwicht, kracht en lenigheid in het wandelen. Dat neem je na een reis met ons weer lekker mee in je bagage.

Heb je vragen, stuur ons gerust een mailtje via deze link en krijg de informatie die je nodig hebt over ons aanbod.

 

Over ons

CARLOS

Graag vertel iets over waar mijn passie als wandelreisleider uit is ontstaan. Sinds 1995 reis ik door Spanje en Zuid- en Midden-Amerika. Tussen 2001 en 2017 was ik bouwreisorganisator voor vrijwilligersgroepen in ontwikkelingsland Nicaragua. Ik deed dit vanuit het bestuur van een stedenband organisatie tussen Zutphen en Villa Sandino. Sinds 2008 ben ik reisleider voor SNP natuurreizen met meer dan 225 dagen groepsreiservaring. Ik heb o.a. gereisd in de Franse en Italiaanse Alpen, Franse en Spaanse Pyreneeën, Picos de Europa, Extremadura, Andalusië, Cuba, Peru, Dominicaanse republiek, Griekse eilanden, Marokko…..

Ik ben getraind in oriëntatie, navigatie, meteorologie, veiligheid in voortbewegingstechnieken in allerlei terreinsoorten (steil grasland, blokkenvelden, sneeuw- en beek-oversteken), toepassing van digitale GPS applicaties vanuit huis en in het veld, groepsdynamiek en natuurlijk EHBO. Sinds 2012 heb ik een SNP opleidingscertificaat B2 (zie hieronder) en doe ik jaarlijks herhalingscursussen Basic Live support (EHBO). Sinds voorjaar 2023 ben ik een lokaal aanvullende cursus als international mountain leader door de Pyreneese bergschool in Alquezar en Benasque  gestart. Voor het TD1 deel ben ik net geslaagd  en komende winter ga ik het TD2 deel afronden voor terrein met sneeuw en ijs. Dit alles voedt ons reisbedrijf met safety first en tips voor nog mooiere tochten en een levendig netwerk van andere enthousiaste Spaanse docenten en Spaanse collega gidsen in de Pyreneeën en daarbuiten. Zij zijn inspirerende gebiedskenners bij uitstek. Naast de levende wereld flora en fauna zet ik de tijd voor mezelf graag stil bij het zoeken van fossielen (sinds 1992) en het begrijpen van de lokale geologie en landschapshistorie. Veiligheid, humor en een fijne groepssfeer zijn mijn missie zodat jij je lichaam en geest kunt opladen in onze reizen. Met Anita deel ik ook de vreugde van lekker eten en salsa dansen.

ANITA

Sinds 2015 kom ik samen met Carlos elke vakantie in de prachtige en rustige Ribagorza en sinds 2017 hebben we samen een huis in Torres del Obispo. Hier genieten we van de natuur en van het dorpsleven en voelen we ons thuis. De streek, de mensen, de cultuur en de natuur zijn onze inspiratiebron om mooie reizen te ontwikkelen. Ik vind het leuk om van alles te regelen voor de reizen en daarbij is het handig dat ik goed Spaans spreek.

Tijdens je verblijf week ben ik gastvrouw èn leef ik me uit in de keuken met ingrediënten uit onze moestuin en van de markt. Als gastvrouw zorg ik er graag voor dat jij je in alle opzichten op je gemak voelt. Ik zorg voor een voedzaam en gevarieerd ontbijt voor een goede start van je wandeldag. Met kennis van de Spaanse, Latijns-Amerikaanse, Marokkaanse (en ook onze rijke Hollandse) keuken maak ik een lekkere veldlunch en vegetarische warme maaltijden. Ik heb 23 jaar ervaring in (vegetarisch) koken en ik volg nieuwsgierig de kookrevoluties die gaande zijn o.a. in deze cursus vegetarisch koken. Ook de inkoop hoort erbij; ik geniet ervan om samen met Carlos te zoeken naar lokale en eerlijke producenten en producten uit de regio. Ik ontvang je graag aan onze tafel!

franciska

Ik ben Francisca, masseur en osteopaat. Ik woon en heb een praktijk in Graus (12 Km van Juseu) en werk vanuit de osteopathie, craniosacraal therapie en massage. Osteopathie heeft een holistische benadering, waarbij de persoon als een onderling afhankelijk geheel wordt beschouwd, waarin de verschillende weefsels, structuren en functies elkaar beïnvloeden. Een van de basisprincipes in de osteopathie en de craniosacraal therapie is dat, waar alles circuleert, gezondheid heerst. Omgekeerd, waar iets stagneert, geblokkeerd is, komt ziekte gemakkelijker naar voren. Dit kan gelden voor een gewricht, een spier, een slagader of zenuw, maar ook voor een levenservaring, een energetische blokkade of een niet verwerkte emotie.

In de reizen van Recargo kan ik een globale behandeling van het lichaam bieden, om opgehoopte stress los te laten, om verlichting te geven van vermoeidheid of ongemak. Er is ook de mogelijkheid om een diepere ervaring te hebben, van het luisteren naar het eigen lichaam en zijn herinneringen, wat het mogelijk maakt om lasten los te laten en in een dieper welzijn te komen. Mijn ervaring is dat het niet mogelijk is van tevoren te weten of de sessie herinneringen of emoties zal losmaken. Ik ben er om je te begeleiden tijdens het proces, en ook Anita is beschikbaar voor na de sessies als die behoefte er is.  Binnen de ervaring die Recargo kan bieden is dit een nieuwe mogelijkheid om evenwicht te herstellen en je welzijn te bevorderen.

Mijn sessies duren ongeveer een uur, op een massagetafel, met comfortabele kleding of alleen onderkleding. Ik zal zorgen dat de massage past bij de behoeften van elke persoon en de behandeling aanpassen aan wat nodig is, altijd luisterend naar wat het lichaam uitdrukt.

 

Als je wilt weten welke avonturen je nog meer in Aragón kunt beleven, dan is dit een top reisboek. Met meer dan 30 persoonlijke reisverhalen, geschreven door Cybelle Bouchaut. Klik op de afbeelding voor een preview en bestellen.