AANGENAAM!

Over ons

Wij, reisbegeleiders Carlos en Anita, spreken al meer dan 14 jaar Spaans. We reizen al sinds 1995 door Spanje en zuid- en midden America. Sinds 2013 bereizen we de Spaanse Pyreneeën. Wij zijn diepgaand verliefd op landschap en cultuur in de comarca’s Ribagorza, Sobrarbe, Guara en Somontano. Sinds 2017 hebben we een huis in Torres del Obispo in stijl gerenoveerd. Wij doen er alles aan om een reis tot een prettige ervaring te maken. Daarin staan veiligheid, betrouwbaarheid, humor en een relaxte sfeer voorop. Wij respecteren natuur, cultuur en milieu bij de organisatie van onze kleinschalige reizen en hebben een warm hart voor lokale mensen en ondernemers die bijdragen aan onze reizen.

Op de foto: Carlos en Anita laden op tijdens een wandeling langs de GR-1 bij Rio Flumen voor Nocito

Onze motieven

Waarom opladen?

RECARGO betekent: ik laad op. Ieder mens heeft het nodig: tijdig weer even de balans herstellen door het contrast tussen lichamelijke inspanning en met je hoofd bezig zijn. Je bent eraan toe om nu eens jezelf op te laden in plaats van je mobiel😊 door het volle spectrum van onze zintuigen te prikkelen. Dat is wat wij je willen bieden met onze geheel verzorgde, licht sportieve en comfortabele arrangementen.

We willen graag meer mensen kennis laten maken met de uitzonderlijke kwaliteiten van het gebied, door het ontwikkelen van goed afgestemde activiteiten op zorgvuldig geselecteerde plekken die we tijdens vele wandelingen en reizen (in o.a. de zoektocht naar ons huis hier) hebben leren kennen. Én we ontdekken er nog steeds nieuwe paden en partners die mogelijkheden bieden voor accommodaties en mini-excursies. Aan de voet van de Pyreneeën heerst nog volop rust en is er volop ruimte: er wonen 5 tot 12 mensen per Km2. Om je een idee te geven: de provincie Aragón is net zo groot als Nederland maar heeft slechts 1,3 miljoen inwoners.

Zintuigen prikkelen

Je bent in echte natuur met een evenwichtig programma van ontspanning door inspanning (wandelen) waarin al je zintuigen worden geprikkeld: horen, zien, proeven, ruiken, voelen, evenwicht. Er is ruimte, stilte en vrije natuur te ervaren met panorama’s op 200 km bergketen, de Melkweg en rondcirkelende gieren boven de rotsen en kloven. We proeven lokale producten zoals rosa tomaten, Somontano wijnen, in de bergen gerijpte kaas, eerlijke ham en mediterrane geuren en kleuren. Je voelt zon op je huid en de meridianen in je lijf met een massage. Naast wandelen hebben we krachtige yoga tips om in je bagage te stoppen.

Enige Loutering

We geloven dat enige loutering in de natuur je helpt om je veerkracht te vinden en te voeden. De ruimte en energie in en om het dorp Juseu ondersteunen je om uit je hoofd en meer bij je hart en gevoel te komen. In onze visie schept het beleven van ruimte buiten, ruimte van binnen. Hart en hoofd weer op de juiste plaats. Het betekent ook dat we in onze reizen wel een basis wandelconditie verwachten,.

CARLOS

Tussen 2001 en 2017 heb ik vele bouwgroepen in ontwikkelingsland Nicaragua begeleid, georganiseerd en gecoacht. Sinds 2008 ben ik reisleider voor SNP natuurreizen en o.a. getraind in oriëntatie, navigatie, veiligheid, sociale aspecten, wandeltechniek en EHBO. Sinds 2012 heb ik een SNP opleidingscertificaat B2 en doe ik jaarlijks herhalingscursussen Basic Live support (EHBO) en ik spreek goed Spaans. Momenteel volg ik een berg en klimsport opleiding voor bergwandelen in Aragón. Daarnaast ben ik presentator van een buitenbioscoop over de geologie van de Sallandse heuvelrug, tijdens de Eindeloze heuvelentocht i.s.m. IVN Overijssel, natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Ik heb een diploma NLP master practitioner. Ik zet de tijd voor mezelf graag stil bij het zoeken van fossielen (sinds 1992) en begrijpen van de lokale geologie.  Veiligheid , humor en een fijne groepssfeer zijn mijn missie zodat jij je lichaam en geest kunt opladen in onze reizen.  

ANITA

Sinds 2015 kom ik samen met Carlos elke vakantie in de prachtige en rustige Ribagorza en sinds 2017 hebben we hier samen een huis, in Torres del Obispo. Hier genieten we van de natuur en van het dorpsleven en voelen we ons thuis. De streek, de mensen, de cultuur en de natuur zijn onze inspiratiebron om mooie reizen te ontwikkelen. Ik vind het leuk om van alles te regelen voor de reizen en daarbij is het prettig dat ik sinds 2012 met steeds meer ervaring Spaans spreek. Gedurende de week ben ik gastvrouw èn ga ik me uitleven in de keuken. Ook de inkoop hoort erbij; ik geniet ervan om samen met Carlos te zoeken naar lokale en eerlijke producenten en producten uit de regio. Ik organiseer een soepele huishouding en zorg dat je je thuis voelt in onze accommodaties. Ik zorg voor een voedzaam en gevarieerd ontbijt voor een goede start van je wandeldag. Met kennis van de Spaanse, Latijns-Amerikaanse, Marokkaanse (en ook onze rijke Hollandse) keuken maak ik een lekkere veldlunch en vegetarische warme maaltijden (met een keukenassistent). Ik ontvang je graag aan onze tafel!

 

 

Francisca

Hallo ik ben Francisca en masseur en osteopaat, met een praktijk in Graus (12 Km van Juseu). Ik werk als osteopaat en massagetherapeut ook bied ik mijn diensten aan bij Recargo. Ik richt me voornamelijk op osteopathie, craniosacraal therapie en massage. Osteopathie heeft een holistische benadering, waarbij de persoon als een onderling afhankelijk geheel wordt beschouwd, waarin de verschillende weefsels, structuren en functies elkaar beïnvloeden. De relatie tot de omgeving, ervaringen, emotionele, energetische en mentale aspecten staan op hun beurt niet los van wat er op een meer fysiek niveau gebeurt. Een van de basisprincipes in de osteopathie en de craniosacraal therapie is dat waar vrijheid is, waar alles circuleert, gezondheid heerst. Omgekeerd, waar iets stagneert, geblokkeerd is, komt ziekte gemakkelijker naar voren. Dit kan gelden voor een gewricht, een spier, een slagader of zenuw, maar ook voor een levenservaring, een energetische blokkade of een niet verwerkte emotie.

In het kader van Recargo ben ik van mening dat wat ik kan bieden een globale behandeling van het lichaam is, om opgehoopte stress los te laten, om verlichting te geven van vermoeidheid of ongemak dat zich in die dagen kan voordoen, en ook de mogelijkheid om een diepere ervaring te hebben, van het luisteren naar het eigen lichaam en zijn herinneringen, wat het mogelijk maakt om lasten los te laten en in een dieper welzijn te komen. Mijn ervaring is dat het niet mogelijk is van te voren te weten of de sessie herinneringen of emoties zal losmaken, ik zal er zijn om te begeleiden tijdens het proces, en ook Anita voor na de sessies als die behoefte er is.  Het lijkt ons dat binnen de ervaring die Recargo kan bieden, dit een nieuwe mogelijkheid is om het evenwicht te herstellen en het welzijn te bevorderen.

Mijn sessies duren ongeveer een uur, op een massagetafel, met comfortabele kleding, of met alleen onderkleding waarbij ik met hulp van olie werk. Ik zal zorgen dat de massage past bij de behoeften van elke persoon en de behandeling aanpassen aan wat nodig is, altijd luisterend naar wat het lichaam uitdrukt.