Reizen op maat vanuit torres del obispo

Wandelen in de Spaanse Pyreneeën zoals jij dat wilt. Met Recargo reizen op maat is vrijheid blijheid…… Kies je graag zelf wanneer en met wie je wilt reizen en wat je gaat doen? Of een  wandelprogramma waarin jij bepaalt hoelang, hoe ver, zwaar of licht je loopt qua wandelinspanning? Er is veel te kiezen: van  alpenweiden, tot steppen, open of beschaduwde terrein, valleien,  karst plateaus of kloven.  Je kunt er ook voor kiezen alleen vanuit de voordeur van onze authentieke accomodatie te wandelen. Na contact vooraf én in overleg bieden we je een maatwerk voorstel. Daarbij is de maatwerkreis is uit te breiden met meer dagen en is deze prima te combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan de stad Barcelona, de stranden van de Costa Brava of andere delen van Spanje zoals de Bardenas reales in Navarra. Misschien wandelt je reisgenoot minder graag, dan zijn er ook veel opties zoals een Tibetaans klooster, een proeverij in een Somontano bodega én wijngaard, gieren en andere top vogelspot plekken, het meer van Barasona, de zoutbaden van Naval, de middeleeuwse stad Ainsa, steden vol met Jugendstil architectuur zoals Huesca en Barbastro, kasteel Loarre  in Ayerbe evenals kapelletjes en verlaten dorpen.  Natuurlijk kun je ook een dagje rust in je programma opnemen en relaxed verblijven op het terras van de 2e verdieping die helemaal voor jou is.

Bekijk bovenstaande video en krijg een indruk over de op maat reis die we in Juni 2023 maakten.

beschikbaarheid 2024

Van donderdag 3 oktober t/m dinsdag 15 oktober  

Vanaf donderdag 24 oktober t/m zondag 17 november 2024

Vanaf vrijdag 20 december t/m zondag 5 januari 2025

Verblijf in Casa Juanico:

Wandel in de Spaanse Pyreneeën zoals jij dat wilt, vanuit de authentieke accommodatie Casa Juanico in het rustige dorpje Torres del Obispo bieden we voor minimaal 2 en maximaal 4 personen een programma ‘op maat’ aan. je boekt voor minimaal 3 overnachtingen (we willen geen B&B zijn).

Deze accommodatie ligt op 4 Km van het meer van Barasona met zwemmogelijkheden en is centraal gelegen voor de 4 natuurgebieden Guara, Ordesa-Monte Perdido, Posets-Maladeta en Aigüestortes.

Dit is een volledig gerenoveerd karakteristiek ruim woonhuis met 3 verdiepingen. Gebouwd naast de oude mudejar kerk in het dorpje van 140 inwoners. Er is een dorpscafé met winkeltje. Het dorp heeft ook een zwembad, open van half juni tot eind augustus.

Casa Juanico is beschikbaar voor het verblijf van maximaal 4 gasten en kan worden geboekt met een minimum van 3 overnachtingen. Er is 1 toilet en een ruime badkamer in mudéjar stijl met douche, bidet en 2 wastafels, een woonkamer met pantry, 2 logeerkamers elk met 2 bedden, elke verdieping heeft een terras.

Bij een verblijf in Casa Juanico zijn de maaltijden inbegrepen. Hapjes en drankjes buiten de maaltijden verzorg je zelf. In de pantry zijn een koelkast, broodrooster, Nespresso-apparaat, waterkoker evenals bestek en servies aanwezig.

Bekijk hier de foto impressie van de accommodatie in Casa Juanico..

Programma op maat

Wij helpen je graag vooraf te zorgen dat de wandelingen wat afstand en zwaarte betreft helemaal passen bij jouw wensen en conditie. Carlos gidst je graag tijdens de wandelingen. We hebben een ruime keuze van soorten wandelingen (van A naar B of lus-wandelingen in middel- of hooggebergte met afstanden en hoogteverschillen die jij wenst). Neem voordat je boekt vrijblijvend contact met ons op om je wensen te bespreken en Carlos stelt wandelingen en excursies op maat voor je samen. Om je een idee te geven: een wandelaar met normale wandelconditie kan 12 km met 300m stijgen en 300m dalen gemakkelijk doen. Vanuit Torres del Obispo hebben we in alle windrichtingen wandelroutes voor je klaarliggen: van 4 uur of meer maar even goed mooie korte inloopwandelingen:

Noord:

Een circulaire inloopwandeling vanuit Torres del Obispo naar het verlaten dorpje Casterlenas met zijn iconische kerk, 8,5 km, 200 m stijgen en dalen, 2u en 15 min looptijd.

Een tweede optie is na 20 minuten rijden een speurwandeling naar ca. 45 miljoen jaar oude torenslak fossielen (met vindgarantie) langs 2 locaties bij de wijngaarden van Bellestar. 

Een pittig sportieve mooie balkon wandeling met schitterende panorama’s op twee grote meren en de hoge Pyreneeën start na maar 15 rijden vanuit Torres del Obispo iets noordelijk van Graus vanuit het Castillo de Pano. Deze wandeling is minder geschikt als inloopwandeling en is 15 km stijgt 400m en daalt vervolgens het grootste deel 890m met een looptijd van 5,5 uur. We lopen langs de ermitas van San Martín en San Pedro en tenslotte over conglomeraat rotsen (bancales) terug naar Graus. De wandeling kan eindigen op het prachtige stadspleintje van Graus en/of na 10 minuten rijden naar de Base Nautica met een hip barretje en afkoel-/plons optie in het meer van Barrasona.

West:

Een heerlijk “alleen op de wereld” inloop wandelingetje van 5,5 km start 8 Km van Torres del Obispo. Vanuit de Barranco de Correleta (bij het dorpje Aiguinaliú met 25 inwoners dat al sinds het jaar 987 bestaat) gaat de wandeling 250 m omhoog én evenzoveel omlaag en voert je door de Sierra de Lumbierres: een balkon vanwaar je lekker van je af kunt kijken naar het dal van Ésera, het Barasona meer en de hoge bergtoppen.  

Vanuit Torres del Obispo heen en weer naar het meer van Barasona, 12,5 km, 200 m stijgen en dalen, naar de relaxte zwemplek Base Nautica met barretje, 3 uur looptijd. Alleen heen is het 7 km en halen we je op met onze 4×4.

Daarnaast is er het leukste kleine wandelingetje ooit te maken: na 10 minuten in de auto loop je vanaf een oude romaanse brug in de grote Olvena kloof in nog geen kilometer naar een grot met 4 kamers die 7000 jr. geleden bewoond werd. Dit is een licht adrenaline rijke belevenis; je gaat veilig (licht klauterend) met Carlos op pad je krijgt een helm, hoofdlamp en zitbroekje met leeflijn waarmee je je desgewenst veilig kan verplaatsen langs de staalkabels die langs het pad zijn aangebracht. 

Als je van historie houdt is een wandeling van 10 km (120 m klimmen en dalen) vanuit Puebla de Castro een aanrader. Je loopt naar Labatilosa: een kasteelruïne van de moren en archeologische opgraving van een Romeinse thermen gebouw uit het jaar 0! Daarna relaxen na een veldlunch tussen de wijnvelden bij een prachtige ronde wasplaats. We kunnen in de namiddag een excursie voor je regelen alleen voor jou! in de Ermita de Castro. Dit is een 17e eeuwse kerkje met een van de best bewaard gebleven mudéjar plafonds in Spanje.  Het is gelegen op een rotspunt boven een kloof met een magistraal uitzicht waar vaak de vale gieren ons panorama verrijken.     

Zuid:

Een circulaire wandeling naar het dorpje Juseu gelegen op een rotseiland met een groots panorama op de hoge Pyreneeën, 13 km, 500m stijgen en dalen, 3u en 15 min looptijd. Er is ook een kortere en minder steile versie mogelijk die heet La Tosqueta en gaat langs via la caseta de Carlos. Deze is bijna 7 Km met een hoogteverschil van 200m en 2 uur looptijd. 

Je kunt ook na 10 minuten in onze 4×4 vanuit Juseu de Sierra de Carrodilla in trekken voor een iets pittiger wandeling van ca. 5,5 uur (14 km met 450 m klimmen en 825m dalen). Je passeert dan een oude salina (zoutpan) en geniet van panorama’s op 2 meren én de hoge Pyreneeën. Daarna daal je af in de spectaculaire Olvena kloof naar de oude romaanse brug Puente de la Sierra waar we je weer oppikken.

Een licht sportieve wandeling naar verstilde uitzichtspunten in de Sierra de Carrodilla. In deze wandeling stijg en daal 650m over 14 km in ongeveer 5 uur looptijd. Het gaat  vanuit Juseu naar de Gogulla top van bijna 1050m hoogte. Dit is het dichtstbijzijnde magistrale uitzichtspunt vanuit Torres del Obispo en een heerlijke plek voor een lunchpauze. We hebben samen meet een gids uit Juseu de laatste 300m van het in onbruik geraakte pad naar de top in 2023 weer begaanbaar gemaakt.   

Oost:

Een circulaire wandeling vanuit Torres del Obispo naar de ermita de Las Ventosas, een kerkje dat schuilt onder een prachtige rotswand, 13 km, 360m stijgen en dalen, 2u en 40 min looptijd.

Vanuit Colungo (na 55 auto km) in het nationale park Sierra de Guara loop je naar de prachtige Portal de Cunarda. Dit is een wandeling door het spectaculaire rots- en klovenlandschap van 15 km met een looptijd van 6,5 uur (980 m klimmen en 660m dalen). We eindigen in Colungo op een heerlijk terrasje voor een verfrissend drankje en tapas.

Na een rit van 53 km zijn we in het goed gerestaureerde Moorse Alquézar met zijn Collegiata (kasteel/klooster). Daarna lopen we steady stijgend langs de eeuwenoude waterbekkens en kanalen naar de grotten van Quizans. Onderweg is er zicht op het klovenlandschap en cirkelen de gieren op de thermiek om ons heen. In 8 km en 430 m stijgen en 390 m dalen genieten we 4 uur inspannende ontspanning.                                                                                                               

  • Kijk voor meer wandel inspiratie ook naar de programma’s van dag tot dag van onze groepsreizen. 
  • Je kunt de wandelingen ook zelfstandig doen zonder begeleiding van Carlos. Dan geven we je een GPX-bestand mee, te gebruiken op je eigen smartphone of GPS-toestel. Transfers tijdens de reis regelen wij voor je; met eigen vervoer reizen kan natuurlijk ook. 
  • We bieden ook de mogelijkheid om een massage te boeken. De kosten daarvan zijn € 50,-.

de prijs

Een arrangement met 3 overnachtingen en twee wandeldagen kost € 480,- per persoon. Dit is inclusief alle maaltijden, de transfers naar begin en eindpunt van wandelingen en gidsbegeleiding door Carlos. Dit arrangement is exclusief massage en toegangsprijzen van eventuele excursies.

Wil je verlengen dan kost een verblijf met vol pension € 85,- per persoon per nacht. De gidsbegeleiding én transfers door Carlos € 50,- per persoon per dag.  

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. Je kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).