Juseu

Casa Milan en de voormalige school in het dorpje Juseu zijn voor deze week onze thuisbasis, een robuuste Spaanse masía met liefde en aandacht gerenoveerd en sfeervol ingericht. Het huis heeft 5 slaapkamers, waarvan 4 kamers met tweepersoonsbedden en 1 kamer met twee eenpersoonsbedden. Er zijn 2 badkamers en 3 toiletten, een volledig uitgeruste keuken en bijkeuken met wasmachine. Er is een comedor/eetkamer met een lange tafel bij een houtkachel. Vanuit de comedor kom je op een beschaduwd terras, een verstilde patio en tuin die overgaat in olijfboomgaarden, met uitzicht op een stille vallei.  Kortom een fijne basisplek voor de rustige momenten in het programma.

In deze reis maken we ook gebruik van de voormalige dorpsschool van Juseu. Deze heeft een prachtige ruimte voor groepen. In de school is ook een keuken beschikbaar en gebruiken we de workshopruimte ook om te eten. Verder is de schoolentree een stijlvolle overdekte veranda met een aanliggende tuin (Wifi aanwezig). Dit is een heerlijke chille zitplek voor een boek of onze bespreking van de dag van morgen. 

Meer info: www.juseu.com/casa-milan en www.juseu.com/de-school

Salas Altas

Casa Dompér is gelegen in het rustige dorpje Salas Altas. We zijn in het hart van het culinaire Somontano gebied met prachtige wijn- en olijfolieculturen. Ons huis is een prachtig gerestaureerde boerderij waar generaties lang de voorname familie Dompér woonde. De entree van het huis is ruim en versierd met oude elementen die typerend zijn voor de tradities en de functie van het huis in andere tijden, toen het nog een zelfvoorzienende boerderij was. In de kelder zie je waar de wijn werd gemaakt en bewaard. Deze ruimte is sfeervol ingericht als muziekruimte en voor ontspanning. Het terras van de woonkamer en eetkamer heeft een prachtig panoramisch uitzicht op de Somontano. Er zijn 5 badkamers en 10 slaapkamers. Dit alles wordt omgeven door een tuin van 2.000 m2 met diverse hoekjes om te luieren of juist sportief bezig te zijn (badminton, pingpong, mini tennis en basketbal). Aangrenzend aan de tuin is een sfeervolle buitenkeuken en een multifunctionele ruimte. De oude duiventil is omgebouwd tot een creatieve ruimte. De sfeer is huiselijk en gezellig met veel fijne plekjes om te zitten en te ontspannen met een boek en iets lekkers te eten en te drinken.